Öljyvapaat kompressorit

Öljyvapaat kompressorit löytyvät tuotevalikoimassamme mäntä-, scroll- ja ruuvityyppisinä. Näissä kompressoreissa ei normaalisti käytettä lainkaan öljyjä, laakeroinnit ovat joko kestovoideltuja tai vesivoideltuja (WIS -ruuvikompressorit). Yleisimmin öljyvapaita kompressoreita käytetaan sairaaloissa, laboratorioissa, elintarviketeollisuudessa sekä elektroniikkateollisuudessa.

Yleensä pienemmille ilmantarpeille valitaan mäntä- tai scroll-kompressori, suurempiin useammalla scroll-yksiköllä toteutettu multiscroll tai vesivoideltu ruuvikompressori.

Öljyvapaat mäntäkompressorit

1,1 - 5.5kW

Blocair-mäntäkompressorit ovat kestäviä, suoravetoisia ja matalakierroksisia. Ne ovat hyvä vaihtoehto vaihtelevaan ilmankulutukseen ja hankintahinnaltaan edullisin vaihtoehto öljyttömän paineilman tuottamiseen.

Esitteen BK-mallit ovat öljyttömiä ja BL-mallit ovat öljyvoideltuja malleja

  Lataa esite

öljyvapaat kompressorit

Scroll -kompressorit

1.5-22 kW

Power System scroll -kompressorit soveltuvat myös jatkuvaan ilmantarpeeseen. Suuremmat yksiköt on toteutettu useammilla scroll-yksiköillä, jotka käynnistyvät ja vuorottelevat ilmantarpeen mukaan. Luotettava ja energiataloudellinen ratkaisu erityisesti sairaalakäyttöön.

  Lataa esite

öljyvapaa scroll-kompressori

Vesivoidellut ruuvikompressorit 

15-55 kW

WIS -vesivoidellut ruuvikompressorit pystyvät tuottamaan öljyvapaata paneilmaa hyvällä hyötysuhteella ja korkealla kuormitusasteella. Kompressorin käyntilämpötila on poikkeuksellisen alhainen tehokkaan jäähdytyksen ansiosta. Maksimi työpaine 13 bar. Taajuusmuuttajamallit, vesi- tai ilmajäähdytys.

  Lataa esite

vesivoideltu WisAIR-kompressori