Lamellikompressorit

Lamellikompressorit ovat osoittautuneet erittäin hyväksi ratkaisuksi monissa erityyppisissä paineilman käyttökohteissa. Lamellikompressorin edut tulevat parhaiten esiin suurilla vuosittaisilla käyttötuntimäärillä ja vaativissa käyttöolosuhteissa. Rakenteeltaan lamellikompressorit ovat kestäviä ja yksinkertaisia: yksi pyörivä akseli, painevoidellut liukulaakerit, ei aksiaalista laakerointia. Pyörimisnopeus on alhainen, tyypillisesti 900-2000r/min. Rakenne on todettu pitkäikäiseksi myös käytännössä: asiakkaillamme on käytössä useita jo 100 000 käyttötuntia ylittäneitä Mattei-lamellikompressoreita.

Lamellikompressorin hyötysuhde on yleisesti samaa tasoa parhaiden 1-vaiheisten öljyvoideltujen ruuvikompressoreiden kanssa. Paras hyötysuhde lamellikompressorilla saavutetaan alhaisella kierrosluvulla: 1000r/min suoravetoisen Mattei Maxima -mallin ominaisenergiantarve on ainoastaan 5.4 kW/m3/min 7 bar työpaineella.

Mattei -rakennuskompressorit

5.5-11 kW kärrymalliset lamellikompressorit

Mattei -rakennuskompressoreita on saatavana tuotoille 0.89-1.97 m3/min. Kompressorit ovat omaa valmistettamme ja niitä käytetään yleisesti esimerkiksi tasoitetöissä ja sukituksessa.

  Lataa esite

Mattei-lamellikompressorit

Mattei Blade -sarjan lamellikompressorit

1.5-30 kW

Blade -sarjan kompressorit ovat Mattein uusin mallisarja tuotoille 0.15 -3.7 m3/min. Valittavissa ovat alustamallit ja säiliön päälle asennetut mallit, joko kuivaimella tai ilman

  Lataa esite

Mattei Blade -lamellikompressorit

Mattei Classic -sarjan kompressorit

4-55 kW avoimet mallit

Mattei Classic -sarjan kompressorit ovat luoneet Matteille maineen eräänä markkinoiden kestävimmistä kompressoreista. Vanhimmilla kompressoreilla on saavutettu jo 150 000 käyttötunnin käyttöikä.  Classic-sarjan ominaisuuksia ovat hidas pyörimisnopeus ja suoravetoinen rakenne.

  Lataa esite

Mattei Classic -kompressori

Mattei Air Centre -sarjan kompressorit

4-250 kW äänieristetyt mallit

Mattei Air Centre sarjan äänitaso on alhainen, mallista riippuen noin 60-65 dB(A) 1m. Muilta osin tekniikka vastaa Classic -sarjaa.

  Lataa esite

Mattei Air Centre -lamellikompressori

Mattei Optima -sarjan kompressorit

11-55 kW taajuusmuuttajamallit

Mattei Optiman kierroslukusäätö ohjaa kompressorin tuoton hetkellisen paineilmakulutuksen mukaan pitäen työpaineen lähes vakiona. Kompressorin energiatehokkuus pienellä 1000 r/min nopeudella on erinomainen.

  Lataa esite

Mattei Optima -lamellikompressori

Mattei Maxima -sarjan kompressorit

30-75 kW 1000r/min

Mattei Maxima sarjan pyörimisnopeus on 1000 r/min. Ominaisenergian tarve on poikkeuksellisen pieni, 1-vaiheisten kompressoreiden huippuluokkaa.

  Lataa esite

Mattei Maxima -lamellikompressori

Mattei MC -sarjan kompressorit

4-22 kW ilmapäät

Mattei MC -sarja soveltuu monentyyppisiin paineilmatarpeisiin. Kompressoria voidaan käyttää hydraulimoottorilla, mekaanisella vedolla tai normaaliin tapaan sähkömoottorilla. Soveltuu hyvin myös ulkokäyttöön ja liikkuviin sovelluksiin. 

  Lataa esite

Mattei MC -kompressori